UltraContact NXT

Continentalin uusi UltraContact NXT- rengas; valmistettu jopa 65 prosenttisesti uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista

EtusivuAjankohtaistaContinentalin uusi UltraContact NXT- rengas; valmistettu jopa 65 prosenttisesti uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista
  • UltraContact NXT on valmistettu jopa 65 prosentista uusiutuvista, kierrätetyistä ja ISCC PLUS -massatase-sertifioiduista materiaaleista
  • Paras EU:n rengasmerkintä vierintävastuksen, märkäjarrutuksen ja ulkoisen melun osalta
  • Ferdinand Hoyos, Replacement Tires EMEA -liiketoiminta-alueen johtaja: ”Continentalilla turvallisuus, suorituskyky ja kestävä kehitys kulkevat käsi kädessä. UltraContact NXT:n avulla saavutamme kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteemme

Continental lanseeraa vastuullisimman renkaansa tähän mennessä – UltraContact NXT:n. Jopa 65 prosenttia renkaasta koostuu uusiutuvista, kierrätetyistä ja massatasesertifioiduista raaka-aineista. Continental on ensimmäinen rengasvalmistaja, jossa renkaasta suurin osa koostuu vastuullisista materiaaleista ja jolla on suurin EU:n rengasmerkintäsuorituskyky volyymituotannossa. Kaikki 19 saatavilla olevat koot ovat EU:n rengasmerkinnän korkeimman mahdollisen luokituksen (”A”) vierintävastuksen, märkäjarrutuksen ja ulkoisen melun osalta. UltraContact NXT tulee saataville Euroopassa heinäkuussa.

”Continentalilla turvallisuus, suorituskyky ja kestävä kehitys kulkevat käsi kädessä. UltraContact NXT:n avulla saavutamme kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteemme. Tämä on merkittävä harppaus eteenpäin ja osoittaa teknologista johtajuuttamme sekä vahvaa sitoutumistamme sekä kestävään kehitykseen että turvallisuuteen”, sanoo Ferdinand Hoyos, Continentalin Business Area Replacement Tires liiketoiminta-alueen johtaja EMEA-alueella. Hän lisää: ”UltraContact NXT:n vaikuttava suorituskyky nostaa kestävän kehityksen uudelle, NXT, -tasolle.”

Renkaiden koosta riippuen UltraContact NXT on valmistettu jopa 65-prosenttisesti uusiutuvista, kierrätetyistä ja massatasesertifioiduista raaka-aineista. Uusiutuvien raaka-aineiden osuus on jopa 32 prosenttia. Kierrätysmateriaalien osuus on noin viisi prosenttia. Lisäksi Continental käyttää jopa 28 prosenttia ISCC PLUS -massatase periaatteen mukaisesti sertifioituja raaka-aineita.

Uusiutuvia raaka-aineita ovat muun muassa maatalousjätteistä valmistettu biopohjainen piidioksidi

Uusiutuvien raaka-aineiden osuus UltraContact NXT:stä on jopa 32 prosenttia. Tämä sisältää hartsit, jotka hankitaan paperi- ja puuteollisuuden jäännösmateriaaleista. UltraContact NXT-rengas sisältää silicaa riisinkuoren tuhkasta. Riisinkuoret ovat maatalouden jätetuote, joka voidaan jalostaa piidioksidiksi uudella, vähemmän energiaa kuluttavalla prosessilla. Piidioksidi auttaa optimoimaan ominaisuuksia, kuten pitoa, vierintävastusta ja renkaiden käyttöikää. Kuten kaikissa renkaissa, luonnonkumi on UltraContact NXT:n avainmateriaali. Se on edelleen välttämätön, koska luonnonkumi varmistaa renkaiden korkeimmat suorituskykyominaisuudet paremman lujuutensa ja kestävyytensä ansiosta.

”Contains recycled material”-merkintä korostaa kierrätysmateriaalien käyttöä

UltraContact NXT:n kyljessä oleva merkintä ”Contains recycled material” korostaa kierrätysmateriaalien käyttöä renkaassa. Kierrätysmateriaalin osuus on jopa viisi prosenttia. Rengas sisältää kierrätettyä kumimateriaalia, joka on peräisin mekaanisesti käsitellyistä romurenkaista. Lisäksi UltraContact NXT-renkaassa käytetään kierrätettyä terästä. Jo aiemmin viime vuonna esitelty innovatiivinen ContiRe.Tex-tekniikka on otettu käyttöön myös UltraContact NXT:ssä. Tekniikan avulla valmistetaan polyesterikuituja, joita käytetään vahvistamaan renkaan runkoa. Kuidut saadaan kierrättämällä PET-pulloja, jotka muuten olisivat päätyneet polttolaitoksiin tai kaatopaikoille.

Saatavana erilaisiin automalleihin ja kaikentyyppisille ajotavoille

UltraContact NXT on jatkoa menestyneelle UltraContact-tuoteperheelle, jonka Continental lanseerasi markkinoille vuonna 2022. 19 kokoa korvaavat UltraContactin nykyiset vastaavat koot. Continental tuo asteittain markkinoille UltraContact NXT:n Euroopassa. Ensimmäiset koot ovat saatavilla rengaskauppiaille Euroopassa heinäkuun aikana. UltraContact NXT on suunniteltu sekä sähkö- että polttomoottoreille, ja se tarjoaa parhaat mahdolliset EU-rengasmerkintä-arvot ja optimaalisen kilometrituloksen. UltraContact NXT:ssä on EV Compatible -merkintä, ja se on saatavana useisiin suosittuihin autoihin, kuten mm. Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 E-TRON, Skoda Octavia, VW Golf 8 ja Audi A3.

LEHDISTÖN YHTEYSHENKILÖ
Johanna Hukkanen
Marketing & Communications Specialist
johanna.hukkanen@conti.de
040 620 2261

Continental kehittää edellä käyvää teknologiaa ja palveluita ihmisten ja tavaroiden vastuulliseen ja verkottuneeseen liikkumiseen. Vuonna 1871 perustettu yritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoja, koneita, liikennettä sekä kuljetuksia varten. Vuonna 2021 Continentalin liikevaihto oli 33,8 miljardia euroa. Yritys työllistää noin 190 000 työntekijää 58 maassa ja markkina-alueella. Lokakuussa 2021 Continental vietti 150-vuotissyntymäpäiväänsä.

Rengasdivisioonaan kuuluu globaalisti 24 tuotanto- ja kehitysyksikköä. Continental on maailman johtavia rengasvalmistajia, joka työllistää yli 57 000 henkilöä. Vuonna 2021 myynti oli 11,8 miljardia euroa. Teknologiajohtajien joukkoon kuluvana yrityksenä Continental tarjoaa laajan tuotevalikoiman henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, erikoisajoneuvoille ja kaksipyöräisille. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Continental edistää turvallista, kustannustehokasta ja ekologista liikkumista. Rengasdivisioonan tuotevalikoima sisältää niin rengaskaupan ja kalustosovellusten palvelut kuin renkaiden digitaaliset hallintajärjestelmät.

www.continental-rengas.fi